Mgr. Schnell, oud-rector Amsterdamse Onze Lieve Vrouwekerk, overleden

Op 7 oktober overleed Mgr. Willem Schnell, oud-rector van de OLV-kerk en oud-regionaal vicaris van het Opus Dei. Een jaar geleden werd er bij hem leukemie geconstateerd. Ondanks zijn ziekte, was hij bijna tot aan zijn overlijden beschikbaar voor iedereen.

Willem Schnell, Madrid, 9 juli 1936 - Amsterdam, 7 oktober 2012

De in Madrid geboren Willem Schnell kwam in 1961 als pas afgestudeerde ingenieur naar Nederland. Hij ging in Amsterdam in de scheepsbouw werken. Na enkele jaren legde hij zich toe op de opbouw en het bestuur van het Opus Dei, dat kort daarvoor in ons land was begonnen.

In 1989 werd hij priester gewijd voor de prelatuur van het Opus Dei. Van 1991 tot eind 2007 was hij regionaal-vicaris van het Opus Dei in Nederland.

In 2003 werd hij benoemd tot erekapelaan van de paus.

Mgr. Schnell was rector van de Amsterdamse Onze Lieve Vrouwekerk aan de Keizersgracht van 2008 tot 2011. Na zijn emeritaat bleef hij actief in het pastoraat in Amsterdam.

Een jaar geleden werd er bij hem leukemie geconstateerd. Ondanks zijn ziekte, was hij bijna tot aan zijn overlijden beschikbaar voor iedereen.

Op woensdag 10 oktober wordt er voor hem om 19.30 uur een heilige Mis opgedragen in de Onze Lieve Vrouwkerk aan de Keizersgracht 220, 1016 DZ Amsterdam. Op deze dag is de overledene van 16.00 tot 19.30 uur opgebaard in de kapel van het Ontmoetingscentrum naast de kerk (Keizersgracht 218 B) en is er gelegenheid om van hem afscheid te nemen.

De plechtige Uitvaartmis zal plaatsvinden op donderdag 11 oktober om 11.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk, waarna wij hem begeleiden naar zijn laatste rustplaats op de r.-k begraafplaats Sint Barbara, Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam.

Na de begrafenis bent u van harte welkom om te condoleren en elkaar te ontmoeten in het Ontmoetingscentrum naast de Onze Lieve Vrouwekerk. Er is een bus voor vervoer van de kerk naar de begraafplaats en vervolgens naar het Ontmoetingscentrum.