Een sportieve gunst

"Naarmate ik oostelijker reisde begon het harder te regenen. Zelfs als de zon nu was doorgebroken, zou het veld toch onbruikbaar zijn geweest voor sportieve inspanningen."

Op zondag 24 juni 2012 vond voor de tweede maal de sponsorloop plaats aan de Universiteit Twente in Enschede, georganiseerd door vaders van de scholierenclub BeKa3 in Hengelo (Overijssel). Vorig jaar was de dag een succes, omdat het sportevenement en de barbecue na afloop plaatsvonden in de stralende zon. Dit jaar begon de dag echter slecht: de voorspellingen waren ongunstig en bij vertrek uit Amsterdam regende het dan ook aanhoudend. Ik had de vruchten van de dag aanbevolen tijdens de Mis, en ging daarmee door in de auto met het bidden van de Rozenkrans.

Met de voorspraak van de heilige Jozefmaria zou deze dag nog beter worden dan vorig jaar.

De reis naar Enschede per auto neemt bijna twee uur in beslag, en naar mate ik oostelijker reisde begon het harder te regenen. Daarom wisselde ik de tientjes van de rozenkrans af met prentjes voor de privé-devotie tot de heilige Jozefmaria om zo om een goede sponsorloop te vragen, de beste tot nu toe. Aangekomen in Enschede regende het nog steeds, minder maar toch ononderbroken. Maar zelfs als de zon nu was doorgebroken, zou het veld toch onbruikbaar zijn geweest voor sportieve inspanningen.

Er werd daarom overlegd over de alternatieven; het beste leek het een zaal te zoeken om zo binnen te kunnen sporten. We realiseerden ons terdege dat zondagmiddag studenten graag gaan sporten, en dat het niet eenvoudig zou zijn een zaal te krijgen. De beheerder werd snel gezocht, deze bood ons de grote sportzaal aan die al wel besproken was, maar die we zouden kunnen gebruiken.

Zo begonnen we onze sponsorloop en alle andere sportieve onderdelen van die dag. Aan ruimte was geen gebrek in deze zaal! Het sportieve evenement werd afgesloten met de prijsuitreiking en een barbecue. Om vier uur meldden zich de sportieve studenten in de zaal.

"Het is zoveel leuker om met alle families samen in één hal te sporten!"

Nu mag er in sportinrichtingen niet worden gebarbecued, maar dat bleek ook niet nodig. De zon was doorgebroken, het terras en de stoelen waren droog, en het kostte geen moeite om de barbecues aan het werk te zetten! Sprekende met ouders en deelnemers over het verloop van het sportieve evenement, was de conclusie eensluidend: "Dit was de beste sportdag ooit, het is zoveel leuker om met alle families samen in één hal te sporten!"

Ik concludeerde dat het duidelijk de heilige Jozefmaria was die zich weer van zijn beste kant had laten zien, vooral toen ik in de auto stapte om naar huis te rijden: het was opnieuw aangevangen op onbescheiden wijze te regenen.