Heilige Jozefmaria Escrivá
“Ik word niet moe te herhalen dat wij contemplatieve zielen midden in de wereld moeten zijn, die van hun werk gebed proberen te maken.” (Heilige Jozefmaria)
heilige Jozefmaria, Stichter van het Opus Dei

Korte video's

Een leven van geloof

Wanneer ze hem vragen te leren een groter geloof te hebben, dan nodigt de heilige Jozefmaria hen uit dit aan de hand van het evangelie te ontdekken.

Dagelijkse tekst

“De goddelijke waarde van het huwelijk”

Te midden van de feestvreugde van Kana merkt alleen Maria maar dat de wijn op is - Zelfs de kleinste gelegenheden om dienstbaar te zijn worden opgemerkt door een ziel die, zoals Zij, leeft vanuit een ware hartstocht om zich aan de naaste te wijden, omwille van God. (De Voor, 631)

De zuivere en schone liefde van de echtgenoten is een heilige werkelijkheid, die ik, als priester, met beide handen zegen. De christelijke overlevering heeft vaak in de aanwezigheid van de Heer bij de bruiloft te Kana een bevestiging gezien van de goddelijke waarde van het huwelijk: onze Verlosser was bij de bruiloft aanwezig om het beginsel der menselijke voortplanting te heiligen, schrijft de heilige Cyrillus van Alexandrië (H. Cyrillus van Alexandrië, In Iohannem commentarius, 2, 1 [PG 73,...

Heilige Jozefmaria Escrivá
“Ik word niet moe te herhalen dat wij contemplatieve zielen midden in de wereld moeten zijn, die van hun werk gebed proberen te maken.”
HEILIGE JOZEFMARIA, Stichter van het Opus Dei